Menu

Succesfactoren Website/Webshop

Een website/webshop moet er goed uitzien, goed navigeren en vooral goed scoren. Onder invloed van de hoge penetratie smartphones in Nederland en het steeds intensievere gebruik van de smartphone moeten websites, om succesvol te zijn, geschikt zijn voor alle devices i.e. laptop, tablet en smartphone.

 

Responsive

Zeker nu Google in de zoekmachinemarketing  de ranking van uw website afhankelijk heeft gemaakt van het al dan niet responsive of mobiel zijn, is het hebben van een responsive website/webshop een randvoorwaarde voor succes geworden.

Heeft uw website een SSL-certificaat? 

We lezen steeds vaker dat websites gehackt worden. Hackers worden steeds slimmer. Zij zijn voortdurend bezig slecht beveiligde websites op te speuren om er vervolgens  wachtwoorden, persoonsgegevens en betaalinformatie van af te halen.  Websites worden gekopieerd waardoor je gaat twijfelen over de identiteit van de website. Zit je wel op de vertrouwde website van bijvoorbeeld je bank en loop je niet het risico dat gevoelige informatie in verkeerde handen komt?

Veilige verbinding (https//...)

Door te werken met een versleuteling , het zogenaamde SSL-protocol, kunnen data op een veilige manier worden verstuurd van de website naar de bezoeker van de website en terug. Een SSL-certificaat (i.e. Secure Sockets Layer) zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de bezoeker van de website. De sleutel tot het lezen van deze code wordt verstuurd van de server van de website naar de computer van de bezoeker zodra deze twee contact maken. De informatie die vanaf dan heen en weer wordt verstuurd, kan middels de versleuteling (encryptie) alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen en niet door een derde. In Google wordt dat gesymboliseerd door het bekende slotje.

 

Google-Penguin-2015

  what-is-a-ssl-certificate